ФСБ затримала в Азовському морі 7 суден українського напрямку, у Чорному морі ситуація "дуже напружена"

Російська ФСБ затримала в Азовському морі 7 торгових суден, які прямували з або до Маріуполя та Бердянська

Про це повідомила під час погоджувальної наради Верховної Ради заступник голови ВР Оксана Сироїд, передає Еспресо.TV.

"ФСБ РФ в Азовському морі затримала 7 торгових суден, які йшли з або до Маріуполя або Бердянська. Кількома днями раніше цих суден було чотири. Ця загроза була передбачуваною, але з нею ніхто не працював. Це є продовження війни і збільшення російської агресії", - сказала Сироїд.

Головний редактор ресурсу BlackSeaNews Андрій Клименко виклав у Facebook список затриманих суден.

"8.07.18 з 00:30 до 23:00 катери берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ перехопили 6 суден, що йшли до/з Бердянська або Маріуполя (район перехоплення помічений на Карті 1 жовтим маркером). Ще одне судно було перехоплене близько 01:00 в ніч на 09.07.18 в тому ж районі. Список суден надається", - написав Клименко.

Затримано судна JOY M (країна власника - Румунія), Southern Breeze (країна власника - Хорватія), Elaziz (країна власника - Швейцарія), NIZAR (країна власника - Туреччина), ELIF S (країна власника - Ліван), Mar Bianco (країна власника - Єгипет), Mednogorsk (країна власника - Україна).

Водночас командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко під час церемонії відкриття українсько-американських навчань "Сі Бриз-2018" заявив про "дуже напружену" ситуацію в Чорному морі через ігнорування Росією норм міжнародного морського права та анексію української економічної зони в Чорному та Азовському морях.