Сенцов виснажений, але продовжує голодування, - сестра режисера

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов виснажений, але не припиняє голодування

Про це повідомила у Facebook сестра Сенцова Наталія Каплан.

"Олег Сенцов живий, продовжує голодування. Він бореться, хоча йому це дуже важко, він виснажений. Де він бере стільки сил, відповіді у мене немає", - написала Каплан.

Сестра режисера також відповіла на закиди про "спроби піаритися" на справі Сенцова та пояснила, чому його може врятувати лише помилування, а не умовно-дострокове звільнення чи амністія.

"Юридично ми робимо все можливе. Ані Олег, ані я не вважаємо, що адвокати х****й страждають і піаряться на справі. Справа лежить у ЄСПЛ з 2014 року, їй надано пріоритет, чому все так затягується - питання до ЄСПЛ. УДО і амністія - не наш варіант, Олег засуджений за статтею "тероризм", а це виключає умовно-дострокове звільнення або амністію. Залишається тільки помилування, і ми до цього готові, все залежить виключно від політичної вирішення питання, а помилування - тільки спосіб все узаконити", - пояснила родичка Сенцова.

Каплан також наголосила, що Сенцов щиро вболіває за звільнення всіх політв'язнів і тому просить спрямувати сили на допомогу їм замість поїздок до нього.

"Олег, дійсно, б'ється не тільки за себе. Ось уявіть, людина реально б'ється за справедливість і хоче, щоб звільнили всіх політв'язнів. Можете в це не вірити, залежить лише від вас. Але саме тому він просить не приїжджати до нього, а спрямувати сили на інших", - додала Каплан.