На саміті НАТО у бік України лунали позитивні сигнали. Віце-прем'єр розповіла деталі

Під час саміту НАТО у бік України були озвучені чіткі позитивні сигнали, держава продовжить працювати над досягненням стандартів Альянсу

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.  

Вона зауважила, що під час саміту у бік України були озвучені чіткі позитивні сигнали. Зокрема, країни-члени НАТО запевнили у тому, що підтримують та будуть підтримувати суверенітет і незалежність України в міжнародно визнаних кордонах.

Також у НАТО ніколи не приймуть ані анексії, ані окупації українських територій. Альянс й надалі буде підтримувати реформаторські зусилля нашої країни і бачать прогрес, якого вже вдалося досягти.

"Маємо підтвердження, що країни-члени Альянсу розраховують на те, що Україна буде з ними сумісна у військовій обороні, сфері безпеки та в іншому спектрі завдань, починаючи з економіки до демократичних процедур в усіх галузях. І саме на цьому ставиться зараз акцент", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Говорячи про плани української влади досягти стандартів НАТО та повної взаємодії з силами Альянсу до 2020 року, вона зазначила, що країна намагатиметься це зробити. Втім, втілення такої реформи залежить не лише від політичної волі, а і й від ресурсів, які вкладаються у реформу, а також від політичної ситуації.