Порошенко збирається обговорити з Трампом зустріч останнього з Путіним

Президент Петро Порошенко та очільник США Дональд Трамп сьогодні у Брюсселі мають намір обговорити майбутню зустріч американського лідера з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це Порошенко заявив журналістам перед початком другого дня саміту Альянсу, повідомляє "Укрінформ".

"Сподіваюся, ми матимемо можливість це обговорити сьогодні з президентом Трампом. Я дуже високо ціную абсолютно сильну підтримку з боку НАТО, від Сполучених Штатів, спрямовану на припинення війни, деокупацію території України, відновлення українського суверенітету над окупованими територіями", - наголосив він.

За словами Порошенка, американська позиція стосовно невизнання протиправної анексії Криму Росією є абсолютно чіткою.

Читайте також: Віталій Портников: Трамп не домовиться з Путіним

 

Раніше голова місії України при НАТО Вадим Пристайко розповів, що Україна на саміті НАТО проведе обговорення небезпек, що існують на східному фланзі альянсу з боку Росії, відносин України та Організації Північноатлантичного договору й просування Києва до членства у блоці. 

11 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не очікує, що на саміті Альянсу в Брюсселі буде ухвалене рішення щодо Програми розширених можливостей з Україною.

Саміт НАТО підтвердив євроатлантичні прагнення України, які були підтримані на Бухарестському саміті та на наступних самітах Альянсу.

Президент Петро Порошенко 11–12 липня здійснює візит до Бельгії, де бере участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберга.