Столтенберг підказав Порошенку, що наблизить Україну до вступу в НАТО

Українська влада повинна продовжувати реформувати країну, зокрема в оборонній сфері, щоб наблизитися до вступу в НАТО

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що довгостроковою ціллю України є вступ до Альянсу, тож увага організації сконцентрована на виконанні Україною реформ, у яких держава досягла "суттєвого прогресу".

Столтенберг привітав ухвалення закону про Національну безпеку, який є ключовим для встановлення цивільного контролю і демократичного нагляду над ЗСУ та службами безпеки.

За його словами, впровадження такого контролю необхідне для реформування країни. 

"Закликаю зберігати темп (реформ, - ред.), це наблизить Україну до НАТО, але, найважливіше, - це зміцнить вашу безпеку і вашу демократію", - наголосив Столтенберг. 

Він розповів, що в рамках сьогоднішніх засідань разом з керівництвом Грузії та України будуть обговорювати безпекову ситуацію навколо останньої та всередині країни, а також подальшу співпрацю з нею.  

Столтенберг підтвердив: НАТО твердо підтримує суверенітет України та рішуче засуджує нелегальну анексію Криму.

Він додав, що ситуація на Донбасі залишається складною, а Мінські угоди  - це єдиний шлях до миру, тож всі сторони мають дотримуватися їх.

"Росія має особливу відповідальність. Вона має відвести війська та припинити підтримку бойовиків в Україні", - підсумував Столтенберг.