Насіров попросив Холодницького зняти звинувачення та закидає йому недбалість у роботі

Звільнений із посади голови ДФС Роман Насіров звернувся до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького з вимогою зняти звинувачення у кримінальному провадженні щодо екс-керівника митниці

Про це Насіров написав у відкритому листі Холодницькому у Facebook.

"Я закликаю Вас як керівника групи прокурорів у моїй справі прийти в найближче судове засідання та особисто прочитати обвинувальний акт проти мене, надати належну правову оцінку всім процесуальним порушенням, допущеним під час досудового розслідування, вивчити матеріали сторони захисту, які ми готові повторно Вам відкрити, та прийняти законне та обґрунтоване рішення про відмову від державного обвинувачення, оскільки в моїх діях не має не тільки складу злочину, а взагалі події злочину, і одночасно прийняти рішення про притягнення усіх винних осіб, які сфальсифікували кримінальну справу проти мене, до кримінальної відповідальності", - написав Насіров.

При цьому екс-голова ДФС звинуватив Холодницького в недбалому ставленні до робити у цій справі.

"Шкода, що Ви як керівник групи прокурорів у моїй справі не вивчили ні матеріалів справи, які були зібрані НАБУ, ні матеріалів сторони захисту, які були надані стороні обвинувачення. Нагадаю, що за нашою ініціативою було проведено ряд експертиз, зібрано інші докази, які повністю спростовують інсинуації детективів НАБУ. Саме тому я наполягаю, що усунувшись від виконання функцій процесуального керівника у моїй справі, на Вас особисто лежить відповідальність за все те беззаконня, що відбувалось зі мною протягом півтора року. Це беззаконня стало можливим тільки тому, що Ви як процесуальний керівник досудовим розслідуванням і керівник групи прокурорів по моїй справі не вчинили процесуальні дії і рішення, якими б були зупинені протиправні, а інколи і злочинні дії детективів НАБУ. Переконаний, що безсторонній аналіз як матеріалів сторони обвинувачення, так і матеріалів сторони захисту, які були нами відриті в обсязі близько 80 томів, міг вберегти САП від направлення до суду сфальсифікованої проти мене справи", - додав Насіров.