Після тортур струмом у Панова погіршилось здоров'я і випадають зуби, - мати політв'язня

Мати політв'язня Євгена Панова розповіла, що у сина з'явилися проблеми зі здоров'ям після тортур струмом у СІЗО

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Жінці вдалося зустрітися із Пановим напередодні оголошення йому вироку, 10 липня.

"Він ніколи ні на що не скаржиться, терпить, навіть якщо болить. Починає говорити, коли вже сил немає терпіти. Цього разу сказав, що є проблеми з яснами. Зуби, чорні після струму, болять і обламуються. Медиків там немає, і ліків ніхто не дає", - розповіла мати Панова Віра Котелянець після побачення з сином.

За її словами, стомалога можуть тільки привезти за колективним проханням в'язнів. І вся допамога, яка нається, - це видалення хворих зубів. 

За її словами, в СІЗО Сімферополя складно передавати ліки: потрібно спершу знайти аптеку, в якій видають сертифікати на ліки, причому чекати їх потрібно від трьох днів до тижня. Список болезаспокійливих препаратів обмежений, сильнодіючі ліки передавати не можна.

"Останнього разу передавала Жені і активоване вугілля, тому що вчасно не привезли воду, і їм довелося кілька днів пити брудну воду з-під крана. Ще у нього сильно болять суглоби. Але в основному він не скаржиться, більше переживає, як ми живемо, де беремо гроші на поїздки і передачі", - розповіла правозахисникам жінка.

Також вона зазначила, що побачення в'язнів з родичами в СІЗО Сімферополя відбувається через каламутне подвійне скло із залізною арматурою між склом, спілкування забезпечують старі телефонні трубки, через які погано чути. Поруч завжди стоїть охоронець, і нічого зайвого сказати не можна, доводиться користуватися умовними знаками.