Секс чи родина: чи стали для підлітків батьки важливішими за інтим

Британська Служба з консультацій щодо вагітності (BPAS) провела дослідження за участю тисячі підлітків віком від 16 до 18 років і з’ясувала, чому підлітки надають перевагу: сексу чи батькам

Про це пише BBC.

Під час дослідження науковці встановили, що молодь стала вживати менше алкогольних напоїв. Цим можна пояснити різке зменшення кількості підліткових вагітностей у Британії.

Дві третини учасників заявили, що вони ніколи в житті не мали інтимних стосунків, а чверть сказала, що вони ніколи не вживали спиртне.

У звіті йдеться про те, що нинішнє покоління підлітків виглядає більш розумним і спрямовує свої сили на освіту і майбутню кар'єру. Також вони хочуть уникнути ранніх вагітностей.

Понад 80% учасників визначають своїм головним пріоритетом хороші результати під час іспитів чи успішну кар'єру. Вони також вважають, що проводити час із родиною - це дуже важливо.

Дослідження показало і те, що чотири із п'яти учасників вважають почувалися б ганебно, якби стали підлітками-батьками, а дівчата не очікують, що держава чи батьки допомагатимуть, якщо вони завагітніють.

Кількість підліткових вагітностей почала скорочуватися впродовж останніх 20 років  після того, як британський уряд започаткував стратегію боротьби із найвищими показниками таких вагітностей у країнах Західної Європи.

Урядова програма передбачала кращий доступ до контрацептивів та секс-освіту для підлітків у школах. Від 2007 року кількість підліткових вагітностей скоротилася на 50%.