40 бійців АТО пройшли управлінські курси та працюватимуть у міністерстві ветеранів

У Національній академії державного управління завершився перший етап курсів підвищення кваліфікації та підготовки ветеранів війни та учасників АТО до державної служби

Про це повідомив народний депутат та глава парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков у Facebook.

Сорок ветеранів отримали сертифікати про проходження курсів за напрямом "Публічне управління та адміністрування".

"Багато з них показали на тестах чудові результати. Це люди, якими справді варто пишатися. Вони пройшли війну, захищали нашу країну на Сході. І тепер, у мирному житті, вирішили приносити користь Україні на державній службі", - заявив Третьяков.

Нардеп розповів, що ідея створення такого навчального проекту полягала в тому, щоб підготувати кадровий ресурс для майбутнього міністерства ветеранів.

"Я переконаний, що апарат майбутнього профільного міністерства має складатися на 30-40% саме з ветеранів. Ті, для кого це міністерство створюється і мають в ньому працювати. Такий досвід успішно втілено в розвинутих країнах, і в Україні має принести позитивний результат", - додав він.

Третьяков зазначив, що наступний набір буде ще більшим, на курсах будуть навчатися 60 ветеранів.