ЄСПЛ просить Сенцова припинити голодування

Європейський суд з прав людини закликав незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування, яке він почав ще 14 травня, та погодитися на лікування

Про це йдеться у заяві на сайті ЄСПЛ.

"Європейський суд з прав людини сьогодні ухвалив рішення про тимчасову міру у справі ув'язненого кінорежисера Олег Сенцов, закликавши Росію забезпечити йому належне лікування в інституційному медичному закладі. Суд також закликав пана Сенцова припинити голодування та прийняти усе запропоноване лікування для порятунку життя", - заявляє ЄСПЛ.

В організації нагадали, що  мають право вказувати державам-підписантам Європейської конвенції з прав людини, до яких дій вдатися, щоб відвернути невиправну шкоду у випадку наявності таких ризиків.

"Відповідно до правила 39 Регламенту Суду, Суд може вказати на тимчасові заходи для будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини. Тимчасовими заходами є невідкладні заходи, які, відповідно до загальноприйнятої практики Суду, застосовуються лише у випадку, якщо існує неминучий ризик непоправної шкоди", - зазначили у ЄСПЛ.