Новинський і екзархат РПЦ перебувають під постійною охороною ФСБ - Інформаційний Спротив

Костянтин Машовець, координатор групи Інформаційний Спротив, розповідає про охоронців нардепа Вадима Новинського і верхівки УПЦ МП

"Знайомтеся, біля Новинського його особистий охоронець і за сумісництвом начальник служби безпеки екзархату РПЦ в Україні, а вірніше "вельми віруючий" куратор від ФСБ РФ, на якому замкнута нелегальна резидентура по церковній лінії в Україні - такий собі "адъютант его привосходительства" (до речі, його улюблений фільм)", - пише координатор.

"Як характеризують його підлеглі, "істинний арієць", реальний доларовий мільйонер, бо касу наполовину деребанить і завідує всіма "ключами" від церковно-прибуткових кас УПЦ МП в Україні (щомісячно гінці їздять у Москву з кешом на Луб'янку), любить дорогі машини і шикарних жінок, яких повністю забезпечує за рахунок пожертвувань прихожан УПЦ МП", - повідомляє Костянтин.

Читайте також: Найбільші православні святині України, які захопив Московський патріархат

"Старомодний, не використовує мобільний телефон і Інтернет, вважає за краще передавати усні і шифровані послання від Центру Новинському", - пише координатор.

"До речі, а ось його зам - людина, яка більш потайна, бо відповідає за оперативну роботу і зв'язок з агентурою в Україні", - завершує Машовець.

Саме Новинський, за даними слідчих Генпрокуратури, керував компанією проти проукраїнського крила в УПЦ МП й за правління Януковича безпосередньо відповідав за ізоляцію нині покійного митрополита Володимира (Сабодана) та його помічника Олександра Драбинка.