Денісова попросила німецького омбудсмена посприяти організації зустрічі з Сенцовим

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до федерального урядового комісара з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги МЗС ФРН Бербель Кофлер по допомогу в організації зустрічі з незаконно засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"Я дуже вдячна федеральному урядовому комісару з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова. І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі із Олегом Сенцовим", - йдеться у повідомленні.

Денісова також оприлюднила фото звернення до німецького омбудсмена.

"Підтримка і тиск міжнародної спільноти у вирішенні складної ситуації, що склалася із забезпеченням і захистом прав українських політв'язнів у Росії, має надзвичайно важливе значення та, маю надію, сприятиме позитивному розв'язанню проблеми. Інформація з різних джерел щодо стану Олега Сенцова, який наразі голодує майже 80 днів, є дуже суперечливою. Вона потребує незалежної перевірки шляхом моєї особистої зустрічі з Олегом. У зв'язку з цим прошу Вашого можливого сприяння у даному питанні", - йдеться у зверненні.