Вбивство 16-річної дівчинки на Оболоні: підозрюваному загрожує довічне ув'язнення

Поліція Києва оголосила підозру мешканцю столиці у навмисному вбивстві неповнолітньої дівчинки в Оболонському районі столиці

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Розслідуючи кримінальне провадження, розпочате за статтею "Умисне вбивство", правоохоронці встановили чоловіка, який може бути причетним до скоєння тяжкого злочину. Ним виявився киянин, 1964 року народження, який був раніше судимий.

"Чоловік затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За погодження із процесуальним прокурором цій особі оголошено підозру у вчиненні умисного вбивства. Проводяться необхідні слідчі дії та призначені судові експертизи", - зазначив заступник очільника ГУ Національної поліції у Києві Олександр Пивовар.

За Кримінальним кодексом України, злочин за статтею "Умисне вбивство" вчинене з особливою жорстокістю та поєднане із зґвалтуванням карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

  • Нагадаємо, на Мінському шосе, у лісосмузі виявили труп 16-річної дівчинки 2002 року народження.  Дівчинка приїхала у Київ у гості до родичів із Закарпатської області, та вчора вечочром вирішила зробити пробіжку, але додому не повернулася й не відповідала на дзвінки.
  • Згодом у інтернеті з’явилося відео допиту підозрюваного. За його словами, він вигулював собаку та помітив цю дівчину на пробіжці. На відео чоловік розповідає про свої дії без жодного жалю.