Будівництво експресу до "Борисполя" випереджає графік. В уряді кажуть, що вже заощадили 120 млн

Залізничний експрес з Київського вокзалу до міжнародного аеропорту "Бориспіль" будується з незначним випередженням графіка, а економія бюджету проекту вже склала близько 120 млн грн

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

"До 1 грудня все буде завершено. Буде налагоджено сполучення від “Київ-Пасажирський” з аеропортом “Бориспіль”. Ми щороку маємо приріст пасажиропотоку "плюс" 2 млн осіб. І зараз будуємо зручний шлях, як дістатися до аеропорту. Більше того! Залізниця зараз планує, аби надавати пропозиції по квитках - не тільки для потягу, а й одразу - потяг, під’їзд до "Борисполя" і квиток на авіалінії”, - заявив Гройсман.

Відомо, що наразі за проектом виконано будівництво колії, формуються залізничні платформи. Загалом на будівництво проекту заклали 700 млн гривень, а вже зараз економія по роботах - 120 млн грн.

Нагадаємо, у лютому поточного року Кабмін підтримав розроблений ПАТ "Укрзалізниця" проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення в "Бориспіль". Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Розрахунковий час у дорозі - 35 хвилин.