Україна підготує претензію до Росії для відшкодування збитків за окупацію територій

Уряд має створити міжвідомчий координаційний орган, який візьметься за формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків за окупацію Криму і Донбасу

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент Петро Порошенко.

Він зазначив, що російська агресія не лише стає причиною смерті людей, але  й знищує інфраструктуру, руйнує підприємства та економічний потенціал Донбасу і Криму.

Через це влада має працювати над формуванням консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків.

"Звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням вжити заходів для якнайшвидшого створення відповідного міжвідомчого координаційного органу. Цей орган передбачений так званим реінтеграційним законом, ухваленим за моєї ініціативи у січні. Цей закон також чітко підтверджує відданість України мирному врегулюванню та відображає мою ідеологію мирної реінтеграції окупованого регіону", - наголосив Порошенко. 

За його словами, він очікує від уряду детального плану щодо комплексного розвитку територій, прилеглих до окупованих.

Порошенко додав, що цю стратегію підтримали лідери ЄС під час Саміту Україна-ЄС, висловивши готовність взяти під патронаж відновлення населених пунктів Донбасу.