Ердоган запровадить "дзеркальні" санкції щодо американських посадовців

Туреччина заморозить майно двох американських чиновників. Це стане відповіддю на американські санкції проти турецьких міністрів, які Вашингтон запровадив через арешт Анкарою пастора Ендрю Брансона

Анкара планує відповісти на санкції з боку Вашингтона, до яких США вдалися через ув'язнення в Туреччині американського пастора Ендрю Брансона. У суботу, 4 серпня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпорядився заморозити майно двох американських високопосадовців - генпрокурора Джеффа Сешнса (він також вважається й міністром юстиції) і міністра внутрішніх справ Райана Зінке, передає DW.

Ердоган зазначив, що Туреччина була "терплячою", оскільки США запровадили санкції проти двох турецьких чиновників ще 1 серпня. Але зараз він наказав заморозити активи американських чиновників, "якщо вони є".

При цьому Ердоган заявив, що уряд Туреччини не бажає провокувати ескалацію конфлікту.

Читайте також: Турки дозволили Ердогану стати султаном. Все про референдум Туреччини

"Ми не хочемо бути частиною програшної для обох сторін гри. Переміщення політичних і юридичних суперечок в економічний вимір може завдати шкоди і тим, і іншим", - зауважив Ердоган. Він також вказав, що кроки, зроблені Вашингтоном щодо Брансона, не відповідають відносинам "стратегічних партнерів" і є проявом неповаги до Туреччини.

Тим часом глава Держдепартаменту США Майк Помпео заявив, що бачить можливість звільнення заарештованих в Туреччині американських громадян. За словами Помпео, це може статися найближчими днями/