Російські військові цілеспрямовано збивали пасажирський літак, - Девід Саттер про МН17

Катастрофа з малайзійським пасажирським літаком Boeing-777, котрий прямував рейсом МН17 з Нідерландів, не була випадковою. Борт було навмисно підбито росіянами

Про це заявив журналіст та публіцист, автор книжок про злочини в путінській Росії, пов'язані з підривом будинків, та про злочини, які творив радянський режим, Девід Саттер, в авторській програмі Миколи Княжицького на телеканалі Еспресо.TV.

"Малайзійський "Боїнг" не був знищений помилково. Це важко уявити, що це може бути, але абсолютно неможливо сплутати пасажирський літак з вантажним літаком, який використовують українські війська. А "Боїнг"-777 - це величезний літак, який має два джерела тепла, вони дуже потужні, можуть бути захоплені апаратурою, яка є частиною установки "Бука", - зазначив він.

Читайте такожДевід Саттер та Джеррі Скіннер: росіяни навмисно збили пасажирський літак

За словами Саттера, добре навчена людина може визначити за звуком - "а обов'язково бути добре навченим, якщо керувати такою установкою як "Бук" - "вона може визначити (що за літак рухається - ред.) візуально, за звуком".

"І плюс "Бук" був поміщений просто під одним із найбільш зайнятих коридорів для пасажирських літаків. Ті, хто брав участь у цій операції, не могли цього не знати, тому що за часів СРСР, коли Україна і Росія вчилися в подібних установах - це все було вивчено, де знаходяться ці коридори", - додав журналіст.

Окрім того, за словами експерта, ті, хто стріляв і знищив цей літак, "чекали 5 годин близько до місця, з якого вони стріляли".

"Що це означає? Що вони чекали об'єкт. Коли їм повідомили, що об'єкт наближається, вони пішли туди і зробили постріл. Я не бачу тут можливості, що це було зроблено помилково", - наголосив Саттер.