Стало відомо, який літак росіяни збиралися збити замість рейсу МН17. І з якою метою

Замість малайзійського "Боїнгу" у небі над зоною бойових дій на Донбасі російські спецслужби збиралися збити пасажирський літак Москва-Ларнака, що дозволило б спровокувати різки антиукраїнські настрої всередині російського суспільства й отримати "виправдання" повномасштабного збройного вторгнення в Україну

Про це заявив журналіст та публіцист, автор книжок про злочини в путінській Росії, пов'язані з підривом будинків, та про злочини, які творив радянський режим, Девід Саттер, в авторській програмі Миколи Княжицького на телеканалі Еспресо.TV.

"Мотивація, я вважаю, все-таки, очорнити Україну і так чи інакше створити фон для вторгнення і розширення військових дій... Можливо, вони вважали, що, знищуючи російський літак, вони можуть виправдати захоплення половини України. І як це не сумно і жахливо, ми не можемо усунути цю версію, тому що вона дуже логічна", - зазначив він.

Читайте такожДевід Саттер та Джеррі Скіннер: росіяни навмисно збили пасажирський літак

При цьому Саттер наголосив, що це його власне припущення, яке потребує додаткового вивчення.

" ...Ми поки не маємо достатньо доказів для цього. Я готовий сказати, що я особисто переконаний, що вони навмисне знищили пасажирський літак. Я схильний думати, що вони не хотіли знищити малайзійський літак, а хотіли знищити російський літак. Але я поки не маю достатньо доказів. Це просто можливо і вимагає ще розслідування і вивчення", - додав журналіст.