Голосового помічника Alexa навчили відлякувати грабіжників

Творці голосового асистента Alexa ввели функцію для тих, хто боїться, що житло пограбують за відсутності власників

Як пише TechCrunch, ця опція створить ефект присутності людей в приміщенні, імітуючи різноманітні розмови, що потенційно може відлякати злодіїв.

Розробники назвали функцію Away Mode - при її включенні пристрій запускає спеціальні розмови, записані з комедійних проектів. Вони повинні дати зрозуміти зловмисникам, що вдома хтось є. Система буде відтворювати розмови з проектів SNL, UCB і телешоу "У Філадельфії завжди сонячно".

Крім того, користувач зможе вибрати тему розмови. Це може бути імітація сімейної сварки, конфлікту через те, яку телепередачу хочуть дивитися "мешканці будинку"; також можна вибрати більш спокійні бесіди, наприклад, обговорення книги.

При цьому в компанії відзначили, що голоси і зміст "бесід" настільки "нестерпні", що у потенційних злодіїв повинне "відпасти плани проникати в будинок або квартиру".

Розмови можна перемикати - для цього достатньо сказати пристрою "далі". Кожна з аудиодоріжек триває від 30 хвилин до години, тому розробники не радять використовувати даний метод під час тривалих подорожей, він скоріше підійде для випадків, коли ви ненадовго залишаєте будинок. Alexa також може відтворювати звуки сирени або гавкіт собак.