Хакери зламали Tinder військової і спробували "виманити" секретні дані в її колег

Хакери зламали Tinder британської військовослужбовиці і намагалися дізнатися у інших військових дані про нове покоління винищувачів F-35

Про це повідомило Daily Mail з посиланням на внутрішній документ ВВС. Інформацію про злом також підтвердило Міноборони Великобританії.

Шахраї від імені військовослужбовця знайомилися з іншими військовими, а в листуванні  намагалися дізнатися що-небудь про винищувачі F-35 Lightning, які нещодавно надійшли на озброєння ВПС Великобританії.

Видання зазначає, що шахраї не змогли нічого дізнатися, оскільки дівчина вчасно попередила начальство і адміністрацію Tinder про злам профілю. Крім того, військові, яким писали хакери, не були пов'язані з програмою F-35 Lightning, тому не могли нічого розповісти.

Міноборони Великобританії випустило заяву, в якому попереджає військових про наслідки знайомства в соціальних мережах з невідомими. Досі незрозуміло, хто міг стояти за зломом аккаунта.

У заяві міністерства немає уточнень, хто міг стояти за зломом. Військових ще раз попередили про небезпеку хакерів, які володіють соціальною інженерією. "Кваліфікований і переконливий оперативник може отримати інформацію через дружбу або співчуття", - додали в ВВС.