"М'ясо з кавуна": у нью-йоркському ресторані почали подавати "шинку" з ягоди

У Нью-Йорку в ресторані Duck's Eatery почали готувати "шинку" з копченого кавуна. Кажуть, це спеціальна пропозиція для веганів

Про це пише видання Metro.

Кавун без кісточок очищають від шкірки, потім маринують і відправляють в коптильню. Зверху поливають соусом, який нагадує м'ясний сік. 

"Ми відомі своїми стравами з копченого м'яса. Але хотіли більше варіантів для веганів і вегетаріанців, - каже власник Вільям Горовіц. - Ми робимо те ж, що люди робили тисячі років з м'ясом. Але ми це робимо з кавуном. Технологія має дивний вигляд, але це смачно ".

 

 

 

Копчений кавун готують 4-6 днів: очищують від шкірки, маринують в соляному маринаді з коріандром і орегано, а також додають секретний інгредієнт - попіл дуба, запвдяки якому кавун після коптильні отримує скоринку.

Потім роблять характерні для американської шинки розрізи і гасять в розмарині і соусі на основі оливкового масла. В ресторані "м'ясо кавуна" продають за $ 75, і стверджують, що одна ягода може нагодувати 3-4 людини.

"Кращий спосіб описати смак шинки з кавуна - з димком, пряний, солоний, гарячий і соковитий", - говорить Горовіц.

Зовні страва нагадує досить слабко просмажене м'ясо. За смаком єдиний натяк на шинку - це карамелізована скоринка. А взагалі - це солоний приготований кавун, каже журналістка Геррін Ро.