Президент Сербії виступив за розмежування з албанцями у Косові

Президент Сербії Александар Вучич підтримав ідею розмежування сербів і албанців у Косові

Про це повідомляє телерадіокомпанія РТС.

"Я це підтримую і не приховую своєї позиції. Це та політика, яку я представляю не залежно від того, підтримують її люди чи ні, але я за розмежування з албанцями", - заявив Вучич.

В той же час він наголосив, що рішення про розмежування залежить не лише від сербської сторони: "Для танго потрібні двоє".

"Якщо у нас буде територія, де невідомо, як до неї ставитися і що кому належить - це завжди джерело потенційних конфліктів і проблем", - додав Вучич.

За словами Вучича, рішення по Косово і Метохії має бути всеосяжним, а не спрощеним.

Читайте також: Миро-творення та миро-творці

Раніше 3 серпня на північ Косово були перекинуті підрозділи Міжнародної місії під егідою НАТО в Косово і Метохії (KFOR) через ризик дестабілізації ситуації.

Напередодні президент Косово Хашим Тачі заявив, що планує запропонувати в Брюсселі на переговорах з Белградом приєднати населені албанцями райони півдня центральної Сербії, заради чого готовий змінити косовську конституцію.

Сербський автономний край Косово і Метохія, населений албанською етнічною більшістю, оголосив незалежність в 2008 році під назвою Республіка Косово. Цей крок визнали близько 100 країн-членів ООН.