У Сенцова третя затяжна криза, лікарі хотіли його примусово годувати, - адвокат

В українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого у Росії, триває третя затяжна криза і його вага знизилась до 70 кг

Зміст

Про це українському омбудсену Людмилі Денісовій сказав адвокат Дмитро Дінзе. 

"З його слів, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Останній раз, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування", - написала Денісова. 

Як повідомив Дмитро Дінзе, Олег заявив, що припиняти голодування не збирається. Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограм.

Крім того, російський омбудсмен Тетяна Москалькова у розмові з Денісовою сказала, що у колонії запишуть на відео "стабільний стан Сенцова". Зазначається, що для цього треба був дозвіл самого політв'язня, який він дав. 

"Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега і зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла його мені надіслати", - написала Денісова.