Через скандал навколо художньої стрічки про Стуса розпочався флешмоб #МедведчукМиНеЗабули

Вирок українському поетові Василю Стусу є однією з небагатьох "больових точок" лідера голови Адміністрації президента часів Леоніда Кучми, а нині очільника проросійського руху "Український вибір" Віктора Медведчука

Про це у Facebook написав волонтер Роман Сініцин, який пропонує викладати в соцмережах фотографії Стуса з хештегом #МедведчукМиНеЗабули.

"Саме Медведчук у великій мірі винен у тому, що Стуса відправили до таборів, де він згодом і помер без права побачень із родиною. Адвокат Медведчук у своїй промові на суді сказав, що всі злочини Стуса заслуговують покарання. Зараз у Медведчука є гроші, вплив і кум Путін", - написав волонтер.

Він зазначив, що сцену з адвокатом Медведчуком навіть прибрали з фільму про Стуса, який знімають зокрема на кошти платників податків.

"Є десятки тисяч людей, які пам'ятають. І покарання рано чи пізно Медведчука настигне, і не тільки за Стуса. У зв'язку з цим пропоную флешмоб: сфотографуйтеся із портретом або з книгою Стуса і додайте хештег #МедведчукМиНеЗабули і бажано текст вище", - додав Сініцин.