Як Кремль може використати скандал з Медведчуком і "Стусом" у питанні політв'язнів. Пояснення нардепа

Скандал довкола фільму про Василя Стуса та лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука може бути використаний у політичній кампанії російської влади

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила голова комітету Ради у закордонних справах, депутат Ганна Гопко.

Вона зазначила, що президент Володимир Путін, ймовірно, буде грати на почуттях родин політв'язнів, які роками чекають на звільнення своїх рідних, та дещо зневірилися, бо вони не знають, як добитися цього. 

"Зважаючи на останню історію з Медведчуком та довкола кампанії із вилучення з фільму про Стуса останньої сцени, ми бачимо, що, можливо, тема звільнення політв'язнів може бути використана під час політичної кампанії, щоб показати, який Медведчук...", - наголосила Гопко.

За її словами, це робиться для того, щоб Кремль міг потім показати, що нібито українська дипломатія не змогла через стратегічних партнерів добитися прогресу в цьому питанні, а Медведчук зміг.

Гопко також додала, що Медведчук, який бере участь у звільненні політв'язнів, насправді є представником Кремля, а не України.

Понад те, Медведчук може працювати через свою дружину - телеведучу Оксану Марченко, готуючи під неї певний електорат домогосподарок. 

Зазначимо, 10 квітня стало відомо, що новий сезон "Танців з зірками" на каналі "1+1" вестиме Марченко. Відповідна інформація з'явилася на сайті телекомпанії. Після цього журналісти ТСН виступили проти її участі в шоу.

Однак, протестна акція не вплинула на рішення керівництво мовника і на плани самої Марченко. Шоу вона все одно вестиме.