Facebook не обмежує стрічку до "кола обраних". Як бачити всі новини

Якщо ви вважаєте, що стрічка новин соцмережі обмежує вас публікаціями з обраного кола друзів, то ні

Ні, Facebook не обмежує зміст вашої стрічки новин до 25 або 26 "обраних" друзів, пише Business Insider.

Протягом останніх кількох місяців щодо формування новинної стрічки у соцмережі виникало багато питань. Досить поширеною стала думка, що Facebook впровадив алгоритм, з яким ви будете бачити повідомлення тільки від декількох обраних друзів. 

Варіації цієї містифікації поширюються десь з лютого 2018 року, і Facebook повністю розвінчав її, хоч це й не зупинило поширення фейку.

То як же працює стрічка новин?

Алгоритм Facebook аналізує різноманітні дані і на основі них робить судження про те,  на чиїх саме сторінках ви хочете бачити контент, а потім пріорітизує їх у своїй стрічці новин. І коментарі в повідомленнях цих друзів (і їх участь в ваших повідомленнях) змусить їх з'являтися в стрічці частіше.

Як бачити все?

Якщо ви відчуваєте, що бачите обмежену кількість повідомлень від обмеженого числа людей, є перевірений трюк: нехай соцмережа покаже вам "Останні" повідомлення а не за замовчуванням, "Кращі історії". Щоб зробити це, натисніть "Стрічка новин" в лівій колонці, а потім "Останні" чи "Найновіші".

Цей вид стрічки новин складніше знайти в мобільному додатку. Спочатку натисніть на символ "три рядки" (поруч з символом повідомлень). Потім натисніть "Детальніше", а потім "Останні" .