Вчені хотіли дізнатися ставлення людей до електронних цигарок. Але 70% "курців" - боти

Вчені з Університету Сан-Дієго вирішили дослідити ставлення людей до електронних сигарет, але з'ясували, що 70% відгуків написані ботами

Про це йдеться на сайті університету.

Всі бачили і чули про ботів, яких замовляють (переважно з політичних міркувань) ті чи інші люди, щоб вплинути на громадську думку. З не меншою регулярністю до ботів звертаються і з комерційних міркувань.При цьому зазвичай у компаній, які займаються ботами, - політичні замовники, проте бувають і комерційні організації, яким потрібно вплинути на громадську думку.

Наприклад, боти запитують в своєму Твіттері: "Хочу почати вейпити, що порадите?", а інші боти залишають їм коментарі і діляться історіями, розкручуючи тред. Випадковий користувач, який зайшов на сторінку, вірить в істинність цих розмов і замислюється про покупку вейпа, і часто конкретного бренда-замовника.

Дослідники додають, що саме через це зараз не можна використовувати дані з соціальних мереж для аналізу будь-яких подій: в них стільки ботів, що неможливо зрозуміти справжній стан справ. Крім того, боти настільки добре прописані, що моментально їх складно відрізнити від справжніх людей.