5 небезпечно солоних продуктів, які шкодять здоров'ю

Добова норма для організму становить не більше 15 грамів. Якщо контролювати її кількість у власноруч приготованих стравах можна, то у магазинних це зробити важче

Список шкідливих продуктів із високим вмістом солі опублікували на сайті "Країна здоров’я".

Чіпси. У 30 грамах чіпсів міститься 150 мг солі, Це становить 1% від денної норми. Ще один "побратим" чипсів - солені жирні кренделі: у їхньому складі 385 мг солі, що становить 2,6 відсотка від норми.

Готові обіди. Виробники часто замовчують вміст солі в готовій порції, її там набагато більше, ніж зазвичай використовують під час приготування. Якщо вам звично їсти кашу з м'ясом, то не полінуйтеся приготувати її вдома і взяти з собою.

Готові сухі сніданки. Вони містять багато солі і цукру стільки, що заявлена ​​користь втрачається на тлі шкоди. Сіль даватиме набряки і збільшення ваги, що суперечить позиції маркетологів.

Овочевий сік. У магазинних овочевих соках сіль виступає в якості консервантів, вміст їх на кружку доходить до 653 мг. Виробник чесно попереджає про це на упаковці, тому будьте уважними і надавайте перевагу домашньому свіжовичавленому соку.

Копченості. Оброблене м'ясо - шинка, окости тощо - все те, що ви любите купити до столу або нарізати на бутерброд. Рекордсмени за вмістом солі, один бутерброд - це десята частина від дорослої норми солі на добу.