Краще за каву: 5 дій, що "увімкнуть" ваш мозок

Кава - не завжди ефективний помічник, коли потрібно "прокинутися" і працювати. Адже вона може і нашкодити організму. Що ще можна робити, щоб пробудити організм

Про це пишуть у Telegram-каналі "Територія".

Стрибайте

Засновник High Point Chiropractic Wellness Ірум Тахір вважає стрибки корисними і займається цим кожен день. Він стрибає щоранку протягом 10 хвилин і кричить при цьому: "Я сильний!", "Я щасливий!", "Я успішний!", "Я здоровий!".

Стрибки роблять розум яснішим, активують лімфатичну систему. Це сприяє виведенню токсинів, покращує поставу, підвищує рівень ендорфіну. Це також легкий спосіб спалити те ж число калорій, що і на біговій доріжці.

Робіть добру справу

Співзасновник ZinePak Кім Коуп виділяє 15 хвилин на день у другій половині дня на допомогу людям. Наприклад, він доностиь чиїсь пакети або відкрває комусь двері.

Читайте також: Контроль ваги, планка та правильний сон. 10 додатків, які покращують здоров'я

Іноді він запитує по електронній пошті у колег і друзів, чи не потрібна їм допомога.

Стійте на голові

Анне Вуттон і Бейлі Сміт, співзасновники Popup Archive, протягом дня стають на голову або на руки. Кажуть, це допомагає їм вирішувати проблеми або просто збадьоритися. Це хороше нагадування про те, на що здатне наше тіло, коли голова весь час зайнята роботою.

Медитуйте

Ранковий ритуал Гільома Гутро, який є засновником Sequoia Lab це медитація. Це потрібно робити на світанку, до того як ви увімкнете свої гаджети. Важливо, щоб час доби і місце для медитації були, по можливості, завжди одними і тими ж.

Почати можна з п’яти хвилин, а потім збільшувати період, протягом якого ви концентруєте мозок. Менше 20 хв займатися не рекомендується, оскільки мозок не встигне достатньою мірою відновити свої ресурси.

Так зменшується тривожність, покращується концентрація тощо.  

Пийте більше води

З наукової точки зору, вода присутня в організмі та впливає практично на всі процеси, що відбуваються в ньому. Дослідження показують, що вода допомагає бути пильнішими, прискорює процеси в мозку, збільшує продуктивність і навіть піднімає настрій.

Вирахувати потрібну денну нормо просто: на кожний кілограм жінкам потрібно пити 30 мл води, а чоловікам - 40 мл.