Жінці відмовили у роботі, бо роботодавцю не сподобалось її ім'я

Герміша Робінсон з штату Міссурі, США, опублікувала образливу відповідь на свою заяву на посаду представника служби підтримки клієнтів у соціальних мережах

Як пише видання The Independent, пост вже став вірусним, отримавши більше 7000 поширень і 2000 коментарів. 

Фірма, про яку йде мова, заявляє, що відповідь була результатом зламу їх комп'ютерної системи. Дискримінаційне повідомлення надійшло від так від людини на ім'я Jorden Kimler компанії Mantality Health у відповідь на публікацію на сайті Indeed.com.

Він говорить: "Спасибі за ваш інтерес до кар'єри в Mantality Health. На жаль, ми не розглядаємо кандидатів, чиї імена наводять на роздуми про гетто. Ми бажаємо вам найкращого в пошуку вашої кар'єри". 
Коли дівчина опублікувала повідомлення, Гермі сказала, що вона "дуже засмучена", і її "почуття дуже ображені". 

Вона написала в Facebook: "У мене є заявка на роботу . Я дуже засмучена, тому що сьогодні я отримала електронного листа щодо роботи, куди подала заявку в якості представника служби підтримки клієнтів Mantality Health. Я знаю, що я добре кваліфікована за позицію, як вони бачили в моєму резюме! Вони дискримінували мене через моє ім'я, бо вирішило що це "гетто" для їх компанії. Мої почуття дуже ображені, і вони навіть змусили мене з'ясовувати, чи дійсно моє ім'я "гетто". Я б хотіла, щоб всі ділилися цим повідомленням, тому що дискримінація повинна припинитися!"

Джек Гамаш, директор клініки сказав: "Нашу систему дійсно було зламано, ось звідки все було відправлено. Це все, що ми можемо сказати прямо зараз. Розслідування продовжується". 
 

Тим часом справа має всі шанси потрапити до суду: її юридичний представник Річард Дауд сказав, що його клієнтка не розуміє, чому бізнес так відкрито і нахабно оголошує і проводить політику найму, яка дискримінує людей, а не наймають професіоналів, грунтуючись на їх бажанні працювати. 

"Ми будемо використовувати всі засоби правового захисту від її імені, щоб впоратися з цією кричущою несправедливістю", - додає він.

Довідка:

Ге́то або ге́тто — райони міст, де добровільно або примусово, в більш-менш жорстких умовах проживають етнічні меншини. Слово має чіткий негативний відтінок і застосовується саме до районів з поганими умовами проживання.Під час Другої світової війни словом "гето" називалися ті житлові зони, куди нацистами насильно зганялися євреї для компактного мешкання.