У Києві молодики із символікою Нацкорпусу напали на неповнолітню "неформалку". Такі випадки регулярні, - віце-прем'єр

У Києві молодики спортивної статури у напівкамуфляжному одязі напали на неповнолітню дівчину неформальної зовнішності. Побідні випадки не поодинокі

Про це повідомляє Дмитро Дубицький, батько дівчини, на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що випадок відбувся посеред дня 19 серпня, на очах у інших людей. 

"Нападників було троє, близько 20-річного віку, у напіввоєнному одязі. Донька спілкувалася зі знайомими, була одягнута, як зазвичай, неформально - футболка з принтом, значки рок-гуртів, фарбоване пасмо волосся", - пише Дубицький. 

Чоловік заначає, що нападники чіплялися із питаннями, зірвали із шиї кулон. Потім оточуючі почали витісняти їх, після чого один із зловмисників залив обличчя дівчини із газового балончика і всі троє втекли. 

Небайдужі очевидці кинулися допомагати і пішли у магазин по молоко та воду. У цей час нападники знову повернулися і вдарили дівчину у обличчя, після чого знову втекли.  Для постраждалої викликали "швидку", її забрали до лікарні. Медики діагностували хімічний опік очей.

На місце події прибула поліція, яка зафіксувала правопорушення. 

Дубицький зазначає, що чув від доньки про нападників і раніше. Вони систематично б'ють, або принижують молодь неформальної зовнішності. Крім того, носять символіку "Правого сектору" та "Національного корпусу", але якесь відношення до цих організацій навряд чи мають. 

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе поширила допис Дубицького і додала, що подібні випадки дійсно не поодинокі. 

"Неодноразово чула подібні історії про напади на підлітків-"неформалів" в самому центрі мого рідного Києва. Так, підлітків, які одягають чи то якісь ланцюжки-брязкальця, чи чіпляють на наплечники значки різних груп, чи фарбують яскраво волосся - підлітків, які по-суті вчаться самовиражатися, які в такий спосіб шукають себе", - пише Климпуш-Цинцадзе.

Також зазначає, що у цій історія допомогли випадкові перехожі, але часто буває, коли люди проходять байдуже повз. 

"Також вважаю, щоб унеможливити повторення подібних випадків, необхідно збільшити присутність охоронців порядку в тих місцях, де вже таке неодноразово траплялося в столиці демократичної держави", - написала Климпуш-Цинцадзе.