В Анкарі здійснено збройну атаку на посольство США

На тлі погіршення відносин між США та Туреччиною, пов'язаних з арештом пастора Ендрю Брансон і вжитими у відповідь на це торговими санкціями Вашингтона, невідомі обстріляли американське посольство в Анкарі

Як повідомляє CNN Turk, вогонь по диппредставництву було відкрито з проїжджаючого повз білого автомобіля без номерів.

За наявними даними, одна з куль влучила у вікно поста охорони.

При цьому ніхто з людей у результаті збройної атаки не постраждав.

"Ми можемо підтвердити, що сьогодні вранці у посольстві США стався інцидент з безпекою, у нас немає ніяких повідомлень про постраждалих", - розповіли у диппредставництві.

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив про можливе запровадження додаткових санкцій щодо Туреччини, якщо влада країни не звільнить американського пастора Ендрю Брансон.

Його звинуватили у нібито отриманні з-за кордону коштів "для ведення підривної антидержавної діяльності".

На початку серпня Мінфін США ввів санкції проти глави турецького МВС Сулеймана Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля, яких вважають причетними до утримання Брансона.

Вжиті заходи призвели до падіння ліри до рекордних значень - з початку року вона подешевшала по відношенню до долара на 40%.

Крім того, незабаром після цього Трамп оголосив, що американська влада у два рази збільшує мита на поставки турецької сталі та алюмінію.