Знімав будинок за 900 євро в місяць і мав охоронця: на Київщині затримали "злодія у законі"

На Київщині у селі Гнідин поліцейські затримали "злодія у законі" Дато Агджабединського

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

33-річного кримінальний авторитет був неодноразово судимий за тяжкі злочини. Його затрималу у зйомному будинку, який він винаймав за 900 євро в місяць. Також, він мав особистого охоронця. 

Іноземця вже затримували в травні цього року, проте, незважаючи на заборону в’їзду на територію України упродовж 3-х років, він знайшов нелегальний спосіб повернутися.

Цього разу злочинця затримали в рамках проведення операції "Мігрант" і розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ. Під час обшуку за місцем його тимчасового проживання поліцейські виявили та вилучили пістолет Макарова, набої до нього та два паспорти, які наразі направлені на експертизу.

Стосовно затриманого склали протокол про адмінправопорушення. Злодія помістили до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Вирішується питання про видворення його з України.

Також слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.