ДФС розслідує дії українських посадовців, яких згадували на процесі Манафорта, - Луценко

Державна фіскальна служба розслідує справу про можливі порушення чиновниками, імена яких згадували на американському процесі проти Пола Манафорта

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформує Еспресо.TV.

Основне обвинувачення на адресу Манафорта в США полягає в тому, що він отримував кошти від українських політиків і не виплачував податки в США, і в цьому правопорушенні немає української юрисдикції.

"Але на процесі лунають свідчення, що Манафорт отримував кошти за свої консультаційні послуги Януковичу і Партії регіонів від конкретних політиків України. Тому ми дійсно зареєстрували кримінальне провадження за ймовірними правопорушенням цими державними чиновниками на той момент. Доручення провести слідчі дії передано ДФС", - розповів генпрокурор.

Він пояснив, що оскільки ці люди були державними чиновниками, то не мали права бути розпорядниками бізнес-структур, а мали передати в управління свій бізнес.

"Якщо буде доведено, що це вказівка конкретного українського держслужбовця, то він відповідатиме згідно з чинним українським законодавством", - пояснив генпрокурор.

Однак, як наголосив Луценко, швидкість виконання міжнародних доручень невисока, тому розраховувати на швидке розслідування у цій справі не доводиться.