Геращенко назвала "маячнею" заяву омбудсмена Росії про неможливість обміну Сенцова

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала "маячнею" заяву омбудсмена Росії Тетяни Москалькової про неможливість обміну українського політв'язня Олега Сенцова

Про це Геращенко написала у Facebook.

За словами Геращенко, єдине, що потрібно для звільнення українських політв'язнів і заручників з окупованих територій - це політична воля і бажання президента РФ Володимира Путіна.

"Те, що городить омбудсмен РФ Москалькова про неможливість звільнення Сенцова і якусь загадкову "нову правову угоду" між РФ і Україною - це, звичайно, маячня, банальне і лицемірне затягування часу, фарс, підлість й продовження тактики шантажу долями живих людей. Єдине, що потрібно для звільнення Сенцова, Кольченка, Сущенка, інших бранців Кремля і заручників з окупованих територій - це політична воля і бажання Путіна", - написала вона.

За словами Геращенко, наразі такої волі немає, а навпаки - "є бажання замордувати при потаканні і байдужості світу".

"Україна продемонструвала всі можливі кроки і ініціативи задля звільнення наших бранців. У відповідь - новий і новий фарс і брехня Кремля, уловки і відмовки. Можливі смерті і каліцтва українських політв‘язнів і заручників - назавжди будуть на совісті світу, який продовжує загравати з диктатором", - написала вона.