Грузія позвалася проти Росії до ЄСПЛ

У вівторок, 21 серпня, Грузія подала позов проти РФ до Європейського суду з прав людини

Про це повідомляє сайт Мін'юсту Грузії.

Росії закидають масові порушення прав людини та переслідуванні етнічних грузинів у Абхазії і Південній Осетії. Грузія надала ЄСПЛ відповідні докази та порушила питання про відповідальність РФ за дії на окупованих територіях.

"Вимога Грузії полягає у тому, щоб Європейський суд установив відповідальність Росії за порушення багатьох статей Європейської конвенції. Зокрема, організована Росією окупація та цілеспрямована кампанія проти населення Грузії порушує ст. 2 Європейської конвенції (право на життя), ст. 3 (заборона тортур), ст. 5 (право на свободу і безпеку), ст. 8 (право на захист сімейного життя)", - зазначили в Мін'юсті Грузії.

Читайте також: Десять років агресії проти Грузії: з чого починався новітній російський реваншизм

Крім того, Грузія стверджує, що російська влада не сприяє пошуку злочинців і підозрюваних, які переховуються на окупованих РФ територіях.

"Попри злочини, вчинені під російською окупацією на окупованих територіях, прокуратура Грузії не має можливості повністю визначити всі обставини злочинів та покарати всіх винних. Крім того, як і раніше неможливо заарештувати підозрюваних, оскільки вони перебувають на окупованих територіях", - зазначає грузинське правове відомство.