Порно-студія дозволить підставляти будь-які обличчя у відеоролики

Порно-компанія Naughty America запустила сервіс на основі штучного інтелекту, який дозволить клієнтам додавати своє обличчя в відео за участю відомих порноакторів, а також змінювати фон

Про це пише The Verge. 

Клієнти сервісу повинні будуть відправити Naughty America набір фотографій і відеороликів з різним виразом обличчя, а також підписати угоду на обробку знімків і відмову від претензій. Проста вставка особи обійдеться в кілька сотень доларів, більш тонка робота - дорожче $ 3 000.

Видання зазначає, що використання сервісу несе певні ризики для користувачів. Наприклад, в компанії відмовилися пояснити, яким чином співробітники планують ідентифікувати клієнтів. Така ситуація загрожує тим, що сервіс може використовуватися для порнопомсти, а також для шантажу і тиску на політиків і знаменитостей.

Як це працює

Сервіс заснований на технології DeepFakes (від deep learning - "глибинне навчання" і fake videos - "підроблені відео").Спочатку система на основі алгоритмів з відкритим кодом, таких як TensorFlow, навчається по відео з YouTube, потім намагається підставити обличчя обраної людини до заданого відео з максимальною реалістичністю. 

Таким чином, до речі, ще минулого року було створено порно-ролик з ніби-то акторкою Галь Гадот, де вона "займається сексом зі зведеним братом". Насправді ж на відео була не Гадот, а порноакторка Грейс Еванджелін, на тіло якої "наліпили" обличчя "Диво-Жінки". Відео створила людина під тим же ніком Deepfakes, використавши відкриті алгоритми машинного навчання, бібліотеки TensorFlow і Keras, а також ПК з потужною відеокартою.

Тоді фахівець з вивчення штучного інтелекту Алекс Чампандард висловився, що громадськість повинна знати про подібні ризики і намагатися знайти рішення проблеми. на його думку, тут виникає ряд питань етичного характеру, а також технічного, адже за допомогою такої технології можна створити фейкові ролики про абсолютно будь-яку людину. 

"Легкість, з якою хтось може це зробити, лякає. Крім технічної проблеми, всім, у кого є досить зображень облич конкретних людей можуть створювати власні бази даних фейкових матеріалів про цих людей", - зазначає він.

"Люди в усьому світі завантажили 24 мільярди фото в Google Фото лише в 2015-2016 роках. Неважко уявити, що будь-який програміст-любитель може використати свій власний алгоритм для створення фейкового секс-компромату на того, кого він хоче переслідувати", - додав Чампандард.

Читайте також: Скільки жінок дивляться гей-порно. Статистика PornHub