Напад на Гандзюк: суд арештував п'ятого підозрюваного, Аброськін розповів про організатора

Суд заарештував п'ятого підозрюваного у справі про напад на активістку та в. о. керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Нацполіції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Щойно судом обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою пятому учаснику нападу на Катерину Гандзюк. Під час скоєння злочину він також отримав значний опік частин свого тіла", - написав Аброськін.

Поліцейський зазначив, що підозрюваний - ветеран АТО, якого вмовив скоїти злочин його колишній командир.

"Це молода 23-річна людина, мешканець Житомирської області, який дійсно з перших днів війни на Сході став на захист держави. Дуже прикро, що цього хлопця, як і трьох інших патриотично налаштованих, використала для скоєння жахливого злочину та людина, яка під час військових дій була для них командиром, якій вони повністю довіряли свої життя", - повідомив поліцейський.

Аброськін додав, що станом на 23 серпня чотирьох підозрюваних заарештовано, ще одного - помістили під домашній арешт. Поліцейський такж повідомив деталі про підозрюваного в організації злочину.

"На сьогодні вже затримана група в кількості п’яти осіб, з яких чотирьом обрана судом міра запобіжного заходу - арешт, п’ятому - цілодобовий домашній арешт. Керував цією групою 41-річний мешканець Херсонської області, колишній учасник АТО, який останній час займався громадською діяльністю та є засновником місцевої організації учасників АТО. Він використав свій авторитет та задіяв для скоєння злочину своїх молодших бойових побратимів, мешканців Житомирської та Хмельницької областей", - підсумував поліцейський.