Оголошено набір музикантів до польсько-українського естрадного оркестру

Інститут Адама Міцкевича та програма Open Poland оголошують набір до Польсько-українського естрадного оркестру

Планується, що під час репетицій і майстер-класів 12-18 листопада 2018 року в Києві оркестр створить незвичайний репертуар, в основі якого лежатимуть тексти сучасної української поезії, повідомляє портал Сulture.pl.

Польські музиканти й композитори Міхал Ґорчинський і Павел Шамбурський разом з українськими музикантами у рамках майстер-класів створять композиції, що сформують (радіо)концертну програму.

У наступні роки музиканти виступатимуть на сценах музичних подій у Польщі, в Україні та в усьому світі.

Кого шукають?

Музиканти мають вправно володіти своїми інструментами, доволі вільно читати ноти та передовсім бути креативними, відкритими на імпровізацію, співтворення і спільне компонування музичних творів для оркестру.

Запрошують музикантів із різних мистецьких середовищ - класичних і джазових, а також імпровізаторів та експериментаторів.

Читайте такожВіталій Портников: українсько-польський діалог має тривати

"Найближчі музичні орієнтири - це оркестрові пісенні проекти в діапазоні авангардного попу в стилі таких музикантів і гуртів, як Том Вейтс, Feits, Нік Кейв, Afenginn, Portishead, Goldfrapp, Лорі Андерсон", - наголошується у повідомленні.

Заявки приймаються до 7 вересня 2018 року на адресу: orchestra@iam.pl.

Після аналізу заявок відбудеться І етап прослуховування по скайпу. Якщо склад оркестру не буде повністю сформований, ІІ етап прослуховування відбудеться у Києві (місце буде підтверджено). 

Обов’язковою умовою участі у майстер-класах є доступність у період від 12 до 18 листопада 2018 року.

Для музикантів передбачений гонорар.

Додаткова інформація українською мовою - тут.