Порошенко, Гройсман та Яценюк нагадали, ким був Маккейн для України

Провідні українські політики висловили співчуття американському народу і родині померлого сенатора-республіканця Джона Маккейна

Президент Петро Порошенко зазначив, що Маккейн був великим другом України і зробив неоціненний внесок у розвиток демократії і свободи, а також у справу захисту від російської агресії.

Читайте також: Джон Маккейн пережив поранення, 5 років полону, а тепер вдруге бореться із раком. Історія великого друга України

"Сенатор був разом з українцями на Майдані і підтримував дух українських військових на Донбасі. Пам'ять про Джона Маккейна назавжди залишиться в наших серцях. Співчуття родині та всьому американському народу", - зазначив глава держави у себе на Facebook.

"Ви були справжнім нашим другом і прикладом принципового політика. Україні вас бракуватиме. Спочивайте з миром, сенаторе Маккейн", - написав на своїй сторінці прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Лідер політичної партії "Народний фронт", очільник українського уряду у 2014-2016 рр. Арсеній Яценюк наголосив, що своєю свободою Україна завдячує таким велетням духу, як Маккейн:

"Джон Маккейн вірив у правду і зневажав компроміси з нею.

Такі характери формують епохи. Такі люди здатні втримати світ. Вони міцніші, ніж камінь. Вони є прикладом віри.

Наша свобода здійснилася, бо з нами пліч-о-пліч стали такі велетні, як Джон Маккейн.

Вас гостро бракуватиме, Сенаторе.

Вас дуже гостро бракуватиме.

Ми встоїмо.

Ваша віра і приклад назавжди стали нашою опорою.

Ви не померли.

Такі герої живуть вічно".