Вчені знайшли у людини новий мікроорган. Він відповідає за роботу імунної системи

Біологи з австралійського Інституту медичних досліджень Гарвана вперше змогли зафіксувати новий мікроорган у людському організмі - субкапсулярне проліферативне вогнище (subcapsular proliferative foci)

Біологи давно знали про існування такого типу клітин, але місце їх локалізації було знайдено вперше, пише ScienceAlert.

"Під час експерименту над мишами біологи знайшли даний мікроорган над лімфатичним вузлом за допомогою двухфотонного лазерного мікроскопа - він дозволяє отримувати тривимірне зображення тканини. Надалі скупчення B-клітин пам'яті знайшли і в людському організмі", - пише Три Фан, автор дослідження.

"Коли організм бореться з бактеріями, здатними подвоюватися кожні 20-30 хвилин, на рахунку кожна мить. Говорячи простіше, якщо відповідь на атаку інфекції зріє занадто довго, ви вмираєте. Саме тому вакцини такі важливі - вони тренують імунітет, щоб при повторній хворобі антитіла вироблялися дуже швидко", - йдеться в матеріалі.

За допомогою B-клітин пам'яті організм запам'ятовує інфекції, якими вже хворів, це дозволяє швидше реагувати на присутність бактерій. Учений додав, що їх місце розташування в людському організмі - ідеальне, воно дозволяє миттєво запускати функції захисту незалежно від того, в якому місці з'являється інфекція.