На Вінниччині створили меморіал католицьких мучеників

У смт Тиврів сьогодні, 1 вересня 2018 року, відкрили Меморіал мучеників римсько-католицької церкви ХХ століття в Україні. Розташований він на території парафіяльного храму Св. Архангела Михаїла

Пам'ятка складається з 14 кімнат, які є уособленням 14 стоянь хресної дороги і в кожній з них відтворена та чи інша сторінка із життя мучеників, передає Укрінформ.

“Меморіал створили на знак пошани папи Св. Іоанна Павла ІІ з нагоди 15-річчя його візиту в Україну, а також тих, хто залишився вірними і не зрікся своєї віриза найважчих переслідувань у часи, коли в Україні було закрито всі храми і не було жодного священика на свободі, а влада переконувала, що люди забудуть, що таке релігія”, -  йдеться у повідомленні.

Представники місцевої католицької громади зазначили, що меморіал створений на благодійні пожертви, експонати для нього збирали на території усієї країни. У представлених колекціях зібрано пам’ятки, пов’язані з життям, роботою, ув’язненням і смертю мучеників за віру. Це речі з часів їхнього дитинства, предмети щоденного вжитку, фотографії тощо. Засновники вважають, меморіал стане просвітницькою установою, де молодь зможе дізнаватись правду про життя і діяльність католиків в часи комуністичних переслідувань.