Прокуратура підозрює мера Ужгорода у 2-х злочинах

Обласний прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк 29 серпня 2018 року вручив міському голові Ужгорода Богдану Андріїву підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо"

Про це повідомляє Громадське радіо.

Ще на початку лютого цього року до суду скерували кримінальне провадження по засновнику фірми "Трансбуд". Саме вона проводила реконструкцію. Також у справі фігурує інженер технічного нагляду. Обох звинувачують у підробці документів та привласненні 6,5 млн грн.

Тепер у прокуратурі - нове провадження. Будуть з’ясовувати роль мера у можливому сприянні цим людям.

"Оголошено підозру меру міста Ужгорода у вчинені кримінальних правопорушень. Це - привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо крупних розмірах. А також це - співучасть, за попередньою змовою, у підробці документів", - прокоментувала прес-секретар прокуратури в Закарпатській області Марина Безега.

Натомість у міській раді стверджують, що всі роботи з проведення тендеру з реконструкції "Совиного гнізда" відбувалися за каденції попередника - Віктора Погорєлова.

У офіційному повідомленні прес-служби міської ради зазначається, що у них є вся технічна документація, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків. Ці матеріали наразі оформляють адвокати та згодом передадуть органу досудового розслідування.

Довідка

Екс-регіонал, кандидат від партії "Відродження" Богдан Андріїв очолив Ужгород завдяки тому, що переміг з результатом у 58,8 % голосів колишнього міського голову, самовисуванця Сергія Ратушняка. 

Андріїв, колишній член Партії регіонів та однойменної фракції в Ужгородській міськраді, у 2014 році був обраний секретарем міськради та автоматично став в.о. міського голови.

Він розпочав політичну кар’єру як депутат міськради від "Нашої України" у 2006 році, але запам’ятався більше другою каденцією - вже як "регіонал" і активіст ужгородського "АнтиМайдану". До речі, опісля його політична кар’єра тільки зросла - він став секретарем Ужгородської міської ради. Вже на посаду ужгородського мера він балотувався від партії "Відродження".

Місцеві ЗМІ пишуть, що на початку 90-х він будував бізнес разом з братом - Андрієм Андрієвим. З ними пов’язують володіння найбільшим ринком міста - на вулиці Краснодонців та керування АТП, а саме всім громадським транспортом міста.