Нацгвардієць врятував дівчину, яка мала скоїти самогубство через гру "Синій кит"

Військовослужбовець 9-го полку оперативного призначення Нацгвардії, старший солдат Леонід Стукало врятував дівчину, яка збиралася стрибнути з греблі

Про це повідомляє прес-центр військової частини 3029 Нацгвардії України.

Інцидент стався близько шостої години ранку 31 серпня на греблі Дніпровської ГЕС.  Військовий помітив дівчину, яка стояла на огороджувальних перилах греблі, коли їхав повз на своїй автівці.

Стукало вирішив зупинити автомобіль за 100 метрів від дівчини, щоб не налякати її, після чого обережно підійшов  до неї.

"Леонід переконав дівчину не укорочувати собі віку та допоміг їй перелізти через перила на проїжджу частину. Дівчина плакала та не могла пояснити свій вчинок", - розповіли у відомстві. 

Чоловік відвіз дівчину до Дніпровського відділу поліції Запоріжжя, де з'ясувалося, що вона зникла з дому 2 дні назад і виконувала завдання із гри “Синій кит”, де останнім завданням був стрибок з греблі.

Читайте також: Історія добровільної смерті. Як виявити і врятувати людину від самогубства

  • Нагадаємо, гра "синій кит", яка з'явилася в Росії, розповсюджується в "групах смерті" в соцмережах. "Куратори" залучають до гри підлітків, дають їм завдання з самокаліцтва та суїциду.
  • Раніше в Харкові хлопчик пішов з дому, залишивши записку тривожного змісту. В результаті пошуків поліцейським вдалося знайти дитину і повернути батькам.
  • У Тернополі правоохоронці знайшли дівчину, яка напередодні також залишила записку тривожного змісту і зникла з місця проживання.
  • У Києві затримали студентів-медиків, які курували суїцидальні спільноти.