"Укрзалізниця" планує розділити перевезення на три класи

Найближчим часом ПАТ "Укрзалізниця" планує розділити пасажирські перевезення на три сегменти: економ, стандарт і комфорт.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає прес-служба УЗ. 

"Така категорійність допоможе пасажиру чітко розуміти, на який поїзд він купує квиток та які умови він отримає за ці кошти. Таким чином, ми виділимо соціальний сегмент перевезень, пасажири якого менш захищені та найбільше відчувають підвищення вартості проїзду, і люкс-сегмент, пасажири якого не так вразливі до підвищення вартості. Після такого розподілу перевезень, якщо ми будемо підвищувати вартість приїзду, то в першу чергу це стосуватиметься не бюджетного класу", - додав Кравцов.

Також він назвав кількість пасажирів, яка скористалася послугами УЗ протягом літа.

"Цього літа ми перевезли майже на півмільйона пасажів більше, ніж влітку 2017 року, це на 5,2 тис. пасажирів більше щоденно. Досягти таких результатів вдалося завдяки підвищенню ефективності використання рухомого складу, а саме призначення додаткових поїздів у загальному обігу з цілорічними без задіяння додаткових складів, а також за рахунок використання вагонів-трансформерів із мінімізацією простоїв у пунктах формування та обороту складів", - розповів Кравцов.

У період масових літніх перевезень УЗ призначила 22 додаткові поїзди та 10 поїздам збільшила періодичність курсування. 

"Завдяки цьому в середньому за добу ми пропонували своїм пасажирам 140 тис. місць, при цьому населеність поїздів складала більше 93 %", - зазначив Кравцов.