У Маріуполі знайшли схрон кримської зброї

У Маріуполі поліція вилучила схрон зі зброєю, викраденою в Криму

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Оперативники отримали інформацію про те, що в 2014 році група бойовиків, тікаючи з міста, заховала зброю. 

Диверсійний арсенал був виявлений у гаражі в Приморському районі, який належить батьку 29-річного учасника незаконних збройних формувань.

Знайти схованку допомогли вибухотехніки та кінологи. Протитанковий гранатомет, 3 автомата з магазинами до них та військове обмундирування були "зашиті" у стелі. Встановлено, що всі автомати - викрадені, два з яких завезені з Криму. Вилучене відправлено на експертизу. Поліцейські встановлюють канал поставки зброї з анексованого півострова.

Зазначається, що власник схрону був у полі зору поліцейських близько 5 років. Лише поліцією Донеччини відносно нього відкрито 3 кримінальні провадження - за вимагання, викрадення зброї та участь в НЗФ. Так, в 2013 році разом зі спільником він викрав та утримував у Маріуполі людину. Зловмисники вимагали переписати на них усе майно.

Переховуючись від закону, в 2014 році чоловік брав активну участь у масових заворушеннях в Маріуполі, займався викраденням зброї. А коли місто звільнили, втік у Донецьк, щоб уникнути покарання за скоєні злочини. Там бойовик вступив в ряди терористичного бандформування "Оплот", у складі якого здійснював озброєні напади на підприємства, викрадав мирних жителів.

Підозрюваний в серії тяжких злочинів перебуває у розшуку. Незважаючи на те, що минуло 4 роки, розшуковці продовжують документувати протиправні діяння, до яких причетний бойовик. Наразі зібрано доказову базу, яка "тягне" на 15 років позбавлення волі.

За фактом вилучення схрону відкрито четверте кримінальне провадження - за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".