Суд залишив Медуніверситет Богомольця без ректора

Окружний адміністративного суду Києва зупинив наказ Міністерства охорони здоров'я про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві зазначили, що 5 вересня суд зупинив дію наказу МОЗ від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина, а також заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України “Про вищу освіту”.

"До суду з цією заявою звернулися прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, - проректори Ярослав Цехмістер, фігурант кримінальних проваджень Олександр Никитюк, Олена Стеченко, Тетяна Черенько та Олеся Линовицька", - наголосили у Міністерстві. 

Таким чином, це рішення суду фактично позбавляє МОЗ можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону “Про управління об’єктами державної власності”.  

У Міністерстві кажуть, що суд унеможливив управління закладам вищої освіти, що належить державі.

"Це ставить під загрозу нормальне функціонування університетів з усіма відповідними наслідками (проблеми з навчальним процесом, господарською діяльністю, виплатами працівникам та студентам)", - підсумували у МОЗ.