Прокуратура затримала наркоторговців у погонах, які збували амфетамін військовим

Співробітники військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України в ніч на суботу затримали злочинну групу у складі двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних сил та цивільної особи безпосередньо після збуту психотропної речовини "амфетамін" у кількості 50 г

Операція була спланована і проведена за сприяння військового командування з метою викриття розповсюджувачів наркотичних засобів. Затримання проводилося спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Київській області та оперативними працівниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, повідомляє в неділю прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Наркоділки в погонах купували наркотики в Києві, після чого поширювали їх серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині", - наголошують у прокуратурі.

Читайте також: Легалізуй мене повністю. Як світ охопила марихуанова лихоманка

Також, інформують у відомстві, в період проведення негласних слідчих (розшукових) дій, військова прокуратура задокументувала факт продажу вищезазначеними правопорушниками в період серпня - вересня 2018 р. психотропної речовини "амфетамін" в кількості 100 г.

"Під час проведення обшуку місць проживання, а також транспортних засобів затриманих осіб вилучено 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 одиниць вибухівки, 11 димових шашок, 3 поліетиленових пакети з речовиною, зовні схожою на наркотичний засіб "канабіс", а також психотропну речовину "амфетамін" в кількості 200 г", - йдеться в повідомленні.

Наразі двом учасникам злочинного угруповання готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Також готується клопотання до суду про обрання щодо всіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.