58% працівників в IT-сфері страждають від "синдрому самозванця". Що це

Більше половини співробітників Google, Amazon, Microsoft і Facebook думають, що не заслуговують на свою посаду і роботу, незважаючи на власні досягнення

Як пише TechRepublic, такі дані зібрали завдяки анонімному опитуванню у соціальній мережі Blind.

Як виявилося, співробітники також побоюються того, що їх колеги дізнаються про "шахрайство". Для створення звіту компанія опитала понад 10400 користувачів, яким вони задали просте запитання з поясненням: "чи страждаєте ви на синдром самозванця?".

Довідка:

Синдром самозванця – це явище, коли людині здається, що вона не заслужила свого успіху. Люди з таким синдромом схильні до думок на кшталт "Мені просто пощастило!", "На моєму місці мав бути інший" або "Скоро вони зрозуміють, що я не такий розумний, яким здаюся"

Синдром самозванця поширений у всіх галузях промисловості, відзначають вчені, які прокоментували результати доповіді. Близько 70% людей відчувають його в якийсь момент свого життя, і це впливає на всі типи людей незалежно від статі і роду діяльності: чоловіків, жінок, фінансових керівників, менеджерів з маркетингу, лікарів і інженерів програмного забезпечення.

Майже 58% відповіли позитивно. Один із співробітників Salesforce сказав, що він відчував себе "шахраєм" навіть після 14 років роботи на одному робочому місці. Інший анонімний працівник зазначив, що у нього був синдром самозванця після отримання роботи в крупній компанії.

Співробітники, що працюють в 15 технологічних компаніях, показали найвищі цифри поширення синдрому самозванця:

Expedia (73%), Salesforce (67%), Amazon (64%), Booking.com (64%), LinkedIn (63%), Airbnb (62%), Facebook (59%), Oracle (58%), Microsoft (56%), Intuit (56%), Google (56%), Uber (56%), Lyft (54%), Intel (54%), Ebay (50%). Більш низькі рівні синдрому самозванця були зареєстровані в Cisco (47%) і Apple (45%).

Водночас, працівники hi-tech індустрії в великих американських містах заробляють в середньому $ 135 тисяч, але все ж опитування 6 тисяч людей, яке провели розробники додатку для анонімного спілкування з колегами Blind, свідчить: 60% вважають, що їм недостатньо платять