Екс-регіонала Кацубу і голову банка Курченка більше не розшукують. Чому - таємниця слідства

Колишнього депутата від Партії регіонів Сергія Кацубу, який причетний до справи так званих "вишок Бойка", більше не розшукують

Про це повідомляє видання Insider з посиланням на відповідь Нацполіції.

У відомстві зауважили, що правоохоронці також більше не розшукують колишнього очільника правління "Брокбізнесбанку" Олександра Динника. Власником останнього, до ліквідації банку у 2014 році, був олігарх Сергій Курченко. 

"Відповідно до відомостей департаменту інформаційно-аналітичної підтримки НП України Динник О.В. 1984 р.н та Кацуба С.В. 1978 р.н. на даний час в розшуку не перебувають", - наголосили у поліції. 

Правоохоронці зауважили, що інші деталі цієї справи можуть повідомити у Генпрокуратурі. Попри це, у ГПУ відмовилися відповідати на питання, посилаючись на таємницю слідства.

Кацубу оголосили у розшук у 2015. Його, як і молодшого брата Олександра, підозрювали у у привласненні, розтраті чи заволодінні майном "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим положенням.

Динник був оголошений у розшук восени 2014. Йому інкримінували скоєння злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Динник був одним з фігурнатів передачі грошей від Курченка Михеїлу Саакашвілі, через що останнього видворили з України.